Ställa om jordbruket i Sverige: Konferens i Ockelbo 13-15 april

Hej! jag vill uppmana er alla att gå på denna konferens som handlar om att ställa om jordbruket i Sverige, den 13-15 april i ockelbo. Sprid gärna till alla ni känner!
Vänliga hälsningar Julia Engström

Ladda ner: InbjudanNaturbrukskonferens2012

Välkommen att diskutera hållbara naturbruksmetoder som en lösning på de växande

miljöproblemen och för en bärkraftig utveckling av landsbygden.

Naturbrukskonferensen 13-15april 2012 i Ockelbo

Den 13 – 15 april samlas lokala producenter, skogsbrukare, jordbrukare, stadsodlare, aktivister, politiker, föreningar och entreprenörer för att diskutera naturbrukets roll som en del av lösningen i omställningen mot ett rättvist, miljömässigt och ekonomiskt hållbart samhälle i Sverige och världen.

Naturbrukskonferensen 2012 är den tredje konferensen sedan 2010 då Jordens Vänner utlyste ”Mat- och naturbruksuppropet – återta makten över maten och naturbruket”. De två tidigare hölls i Ransby och Ramsele.

På uppdrag av de tidigare konferenserna bjuder vi nu in till en fortsättning för att åter samla krafterna som står för ett rättvist och hållbart bruk av naturresurserna som främjar en bärkraftig och hållbar landsbygd.

Vi står inför stora utmaningar inför framtiden med utarmning av naturen och den biologiska mångfalden i skog, mark och hav. Samtidigt så drabbar redan idag klimatförändringarna miljontals människor runt om i världen och tillståndet i världen och framtidshoten visar att den nuvarande samhällsmodellen inte är socialt eller miljömässigt hållbar.

För att framtida generationer skall kunna fortsätta att bruka jorden och för att jämna ut de klyftor som delar upp samhället så krävs en samlad kraft som samarbetar för att en ny form av naturbruk baserad på gammal kunskap och modern teknik skall ta fart.

En kraft som kan ta itu med de politiska institutioner som med våra politiska medel främjar storskalighet och maktcentralisering istället för småskalighet och uthållighet.

Denna förändring innebär att vi behöver skapa en ny landsbygdspolitik som också är en ny jordbruks- och skogsbrukspolitik som också är en ny livsmedelspolitik men dessutom en ny klimatpolitik och en ny näringspolitik.

Naturbrukskonferensen är en del av en global kamp som sociala rörelser och småbrukare runt om i världen driver. Konferensen är startskottet i budkaveln ”Det finns ingen Plan(et)B – Rättvis och hållbar omställning nu!”, som är folkrörelsernas upptakt inför FN:s konferens om hållbar utveckling Rio+20 i juni.

Mötet innehåller föreläsningar, studiebesök, folkbildning, fest och dans, kampanjer och internationellt besök från La Via Campesina – Latinamerika.

Vi bjuder nu in er till att stå bakom mötet och delta i konferensen!

Ta med kämpaglöden, folkbildarviljan och ett gott humör!

Varma hälsningar,

Arrangörskommittén bestående av Josefine Höijer, Mathias Wogenius, Josefin Heed och Tove Lindström

Konferensen startar fredagen den 13 april och avslutas på söndagen den 15 april. God och lokal mat serveras i skolans matsal av kocken Peter Ågren. Det finns sovplatser på skolan, och för den som vill ha det lite bekvämare finns en lista över alternativ på hemsidan.

Ta del av diskussionerna inför konferensen via yahoogruppen: naturbruk@yahoogroups.com

Hjälp gärna till att sprida Naturbruksaffish + flyer som finns att ladda ner för utskrift från hemsidan.

Mer info och anmälan:

Web: www.naturbrukskonferensen.se

Email: Naturbrukskonferensen2012@gmail.com

Uppropet “Återta makten över maten och naturbruket.

http://www.jordensvanner.se/konsumtion/mat-och-naturbruksuppropet 

Uttalande från Ransby.

http://naturbrukskonferensen.se/ransbyuttalandet.html

Dokumentet från Ramsele.

http://www.naturbrukskonferensen.se/ramseledok.html

Välkommen!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: