Om GMO-potatisen av vd för Lyckeby Starch

Lyckeby osäker på GMO-potatis
SR P4 Kristianstad 4 mars 2010

Nyligen fick den genmodifierade potatisen Amflora grönt ljus av EU-kommissionen. Företaget Lyckeby som har stärkelsefabrik i Nöbbelöv utanför Kristianstad har länge följt utvecklingen av Amflora. Men om den genmodifierade potatisen får någon påverkan på företaget är osäkert.

(…..)

– Det är först nu som vi ska sättas oss ner och fundera på om detta är något vi ska ge oss in i eller inte, säger Bengt-Olof Johansson som är vd för Lyckeby Starch.

(…..)

Ansökan har nötts inom EU i till och från sedan 1996 innan den fick godkänt. Och det gör ju Amflora till en ganska gammal potatis.

(Läs mer)

………….

Hans Berggren blir ny vd på Lyckeby Starch
Kristianstadsbladet 20 februari 2010

Kristianstad
Hans Berggren blir ny vd i Sveriges Stärkelseproducenters förening och Lyckeby Starch, efter att nuvarande vd Bengt Olof Johansson på eget initiativ lämnar sitt uppdrag. Hans Berggren är sedan tidigare vd i Lyckeby Culinar.

(…..)

– Vi står inför ett antal stora utmaningar de närmaste åren. Den kommande avregleringen av produktionen av potatisstärkelse är ett sådant exempel som ställer nya krav på oss, fortsätter han.

(Läs mer)

…………..

Ny vd för Agroetanol
Nyhet från Jordbruksaktuellt 2010-02-23

Lantmännen Agroetanols nya vd heter Bengt Olof Johansson. Han tillträder tjänsten den första maj och efterträder den tillfällige vd:n Monika Lekander.

Bengt Olof Johansson är 54 år och teknologie doktor inom materiefysik. Han har 25 års erfarenhet av industriella verksamhet inom olika processindustrier och kommer närmast ifrån en befattning som vd för Sveriges Stärkelseprodukter och Lyckeby Starch AB, skriver Lantmännen i ett meddelande.

(Läs mer)

%d bloggare gillar detta: